Könyvek csatája

Lesd meg a csatát, hogy megtudhasd a végén, melyik könyv 2014 legjobbja! - Könyvek csatája
Értesülni akarsz a legfrissebbekről a csatával kapcsolatban? Nézd a külön erre készített oldalt! - Könyvek csatája - Frissek

2014. június 23., hétfő

Alex Flinn : Beastly - A szönyszívű (S&B)

Szerző: Alex Flinn
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2010
Fordította: Farkas Veronika
Oldalszám (a Köszönetnyilvánítás nélkül): 263
Sorozat: -
A mű eredeti címe:
Beastly
Fülszöveg:

SZÖRNYETEG VAGYOK.
Egy szörnyeteg. Nem farkas vagy medve, gorilla vagy kutya, hanem egy teljesen új faj, ami két lábon jár – egy karmos-agyaras teremtmény, akinek minden testrészét sűrű szőr fedi.
Azt hiszed, ez egy tündérmese? Nincs olyan szerencsém.
New York Cityben vagyunk. És a jelenről beszélek. Nem baleset ért, és nem valami betegség támadott meg. De örökre ilyen torz maradok, hacsak meg nem sikerül törnöm az átkot.
Igen, az átkot, amit az irodalomórámra járó boszorkány bocsátott rám. Hogy miért változtatott szörnyeteggé, aki nappal elrejtőzik, éjszaka pedig az utcákon settenkedik?
Elárulom. 
Elmesélem, milyen voltam Kyle Kingsburyként, olyasvalakiként, aki mindenki lenni szeretne, gazdagon, tökéletes külsővel és tökéletes élettel. Utána elmesélem, hogy váltam tökéletesen… szörnyeteggé.

Akarod hallani? Mered hallani?
Mások véleménye :

,, Szerelmi történet ínyenceknek... az örök romantikusok a világ minden részén élvezni fogják. "
 - Anette Curtis Klause, a Vér és csokoládé szerzője.

http://www.alexflinn.com
Katt!

Alex Flinn
imádja a tündérmeséket, és a két lányával végighallgatta a
Szépség és a Szörnyeteg számos változatát, miközben ezt a könyvet írta...
majd megkérdezte tőlük, hogy szerintük hogyan ismerkedhet meg egy lány egy szörnyeteggel
New Yorkban.
Eddig öt különböző díjat nyert.
Maimiban él.
A honlapját a képre kattintva olvashatjátok.


Úgy igaz, ahogy a fentebb említett írónő röviden és tömören megfogalmazta véleményét. Egy gyönyörű szép szerelmes történetet olvashattunk Alex Flinn tolla nyomából.
Akinek tetszett a Szépség és a Szörnyeteg történet alapja, akkor ebben a történetben sem csalódhat.
De akinek nem tetszett, azoknak is merem ajánlani. Hiszen ez egy modern, jelenkori történet.
A világ problémáit is fel lehet fedezni a sorok közt. A két, elszigetelt fiatal találkozik egymással.
Csak éppenséggel az egyikük nem az az átlagos fajta fiú, hanem egy kicsit szörnyetegnek néz ki.
Nagyon.

~  Erre a linkre kattintva beleolvashatsz a regény első fejezetébe! ~



Ha kinyitod, belül ilyen gyönyörűséget találsz! ♥
A szereplők sora nem a leghosszabb, de szerintem ez is különlegessé teszi. Hogy ilyen kevés szereplővel képes volt ilyen izgalmasra, érdekesre és fordulatosra a könyvet.
Kezdjük most Kyle Kingsburyval. Ő az a menő srác, akit a filmekben és a valóságban is istenítenek, minden lány érte bolondul, tele van barátokkal. És akik utálják őt, azok csakis a rossz oldalon állhatnak. Szerinte, legalábbis egyelőre. 
Az önteltség a túlzott magabiztosság és a sötét szív megfelelő példája volt, amikor megismertük legelőször. Gúnyt űzött a szerinte "csúnyákból" az elit iskolájában. Ahová - szavait idézve - szinte csak szép, gazdag diákok járhatnak.
Az édesanyja meghalt. Az édesapja a munkába temetkezik, szinte észre sem veszi a fiát. Híres és jóképű film bemondóként dolgozik, na meg persze piszok gazdag. 
Apuci nem figyel a kisfiára, de ha pénz kell, azt odaadja.
Így nevelkedett hát Kyle, a főszereplőnk. Ó, és Magda-t ki ne hagyjuk! Ő a házvezetőnőjük, aki, mint általában afrikai származású (nem tudom miért, ez valami mánia, hogy a házvezetőnők csakis afrikaiak lehetnek... ) de figyelmes az "úrfival" szemben. Egész életében ott volt mellette, még azután is, hogy megtörtént az átok.
A rózsák jelentik egy idő múltán a szépséget az életében - mindent megtesz értük. Továbbá a házi tanítója, Will nyomán a műveltsége is fejlődik, könyvek képében.
Mi mást is tehetne egy börtönbe zárt szörnyeteg a huszonegyedik században? 
Linda Owens, avagy a Szépség, aki a könyvek szerelmese. Az apja egy drogos, piás romlott ember, akit más nem is érdekel magán kívül. A lányával is így van. Az életéért cserébe simán felajánlotta a lányát. Szerencse, hogy épp Kylenak, amikor is épp ki próbálta rabolni az üvegházát. Lindy eleinte vonakodik a "Szörnyeteggel" való találkozástól. Elég sok időbe telik, mire legalább meglátják egymást. 
Később elkezd alakulni a kapcsolatuk.
Will Fratalli. Az egyik kedvenc mellékszereplőm, a kutyusával, Pilótával egyszerre. (*állat-mániás*) Will egy vak tanár, így nem is láthatja Kylet. Talán ez is segít a barátságuk gyors kibontakozásában, Rob Kingbury (a Szörnyeteg apja) bankkártyája mellett. És a jelleme, a mosolygós, vicces, kedves jelleme. Elég sokat segített a pár előrehaladásában, továbbá a fiú életében is. Ha ő nem lett volna, rózsák sem kerültek volna a kertbe. De szerencsére jött Will és ültetett gyönyörűséges, ezer színben pompázó minden féle-fajta rózsákat. 
Végső soron pedig Kendra. A csúnya, rút képű lány az iskolában, majd a gyönyörű nő, aki elátkozott egy Kyle nevű fiút szörny életre kényszerítve. A boszorkány, akinek végül is sokat köszönhet főhősünk. Az átok hatására bontakozott ki az igazi lénye, az, aki. Kedves, figyelmes és önzetlen. 
Ez már nem Kyle Kingsbury.
Ez már Adrian King. (úgy ám, van itt név változtatás is!) A szörnyeteg, aki belül, a szívében-lelkében szép és már nem ítélkezik a külső alapján.


+ Info: Képzeljétek csak, twitteren kitettem a magyar Beastly fotóját, és na ki kedvelte a posztomat? Na ki? Igen!!! Az eredeti Alex Flinn! :)) Valahogy ez annyira feldobott, mert milyen aranyos már tőle, hogy egy olyan borítót, mint a magyar lájkol... az is lehet, hogy szegényke nem tudta, milyen nyelv. (nem lepődnék meg.) Na de nagyon felvidultam amikor rá kb. 1 évre észrevettem, hogy ott az ő kedvelése is! :3



 FILM AJÁNLÓ:




Készült belőle film is, amit most kivételesen ajánlok is, ugyanis egész jól megcsinálták.
Persze, voltak elferdítések - a szörnyeteg nem is nagyon szörnyetegnek nézett ki, hanem inkább egy kopasz, piercinges agyon tetovált fiúnak ...
De azért szép volt, meg kell hagyni. És a szereplőválogatás is tetszett.
Nem tudom ki hogy van vele, de én hatalmasat lepődtem azon, hogy Neil Patrick Harris (avagy Barney Stinson az Így jártam anyátokkal c. sorozatból) játszotta a vak tanár, Will szerepét...
Na és hogy Vanessa Hudgens pedig Lindyt.
Furcsa volt ilyen, hát... híresebb szinészeket látni, de jól tették.
A srác is helyes volt, aki Kylet játszotta és a többi szereplőt is nagyon jól sikerült eltalálniuk! Meglepődés level 54554%.
Na igen, hogy rontsuk el a kedvemet, a kutyus kihagyták!!! Pilóta hol vagy, hol vagy? Mit ártottál te a rendezőknek, hogy kihagytak? (személy szerint nekem ez volt a legnagyobb problémám a filmmel, igen, hogy kihagyták a kutyát. De ezen kívül rendben van.)
Elferdítették kissé a storyt, de most nem bántam. Azt hiszem, unalmas is lett volna, ha ugyanazt a
történetet nézem végig, mondatról-mondatra, mint ami a könyvben van. 
a szereplő válogatás mellett a helyszín ... hát, New York rendben van, de a ház, avagy kastély szerintem kicsi lett. És hogy a városban van? Hisz direkt ügyelt (a könyvben legalábbis) az apuka az ember elkerülte vidékre! Na mindegy. A rózsák gyönyörűek voltak, ahogy az üvegház is. Na meg a kapcsolatuk... Izé. Itt picit gyorsabban, szinte fény sebességgel haladt a kapcsolatuk (mondjuk egy másfél órás filmbe kellett belepréselniük...) ráadásul Lindseyt is egészen máshogy állították be, mint amint a könyvben megismertük.
De, ha nem a könyvhöz viszonyítunk (a vége felé sikerült csak leszoknom erről) akkor nagyon jó filmet kapunk, amit érdemes megnézni! 
Tehát, szerintem mindegy, melyikkel kezdünk, a filmel vagy a könyvel, mindkettő jó választás.
[Ha valakit érdekel, linkelem az online magyar szinkronos teljes filmet kommentbe!]





Borító: Imádom-imádom-imádom! Gyönyörű szép, lehet fogdosni, és a könyv hangulatát ábrázolja.
Kedvenc karakter: Kyle, Will, Lindy, Kendra, Magda, Pilóta
Legutáltabb karakter: Sloane
Amit imádtam:
1. A rózsákat.
2. Kyle átváltozását - végig lehetett követni, miként lesz az önző, gúnyos és mindenkinek rosszat akaró fiúból valakii más, egy olyan srác, akit nem a külső miatt szerethetünk, hanem azért, aki.
3. A hely. New York City..Nagyon tetszett a kastély is, no meg a nyaraló!
4.A chetelések. Az egészet olyan valóssá teszi, olyan hétköznapivá, mintha tényleg napjainkban történt volna ez meg.
5. Az egész könyv. A fogalmazásmód... Az, hogy a fiú, azaz Kyle szemszögéből láthatjuk a dolgokat, tudhatjuk meg az érzéseit...
Amit utáltam: -
Érzéki mérce: Nagyon tanulságos. Egy olyan szeretet rózsázik ki, mely mindennél erősebb. Mert nem a külső a legfontosabb, - hanem az, hogy mit takar. Milyen szívet, milyen gondolatokat, érzéseket.
Értékelés:






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése