Könyvek csatája

Lesd meg a csatát, hogy megtudhasd a végén, melyik könyv 2014 legjobbja! - Könyvek csatája
Értesülni akarsz a legfrissebbekről a csatával kapcsolatban? Nézd a külön erre készített oldalt! - Könyvek csatája - Frissek

2014. november 28., péntek

Karácsony könyvmoly-módra!

Lévén a karácsony egyre közeledik, gondoltam, írok egy ilyen bejegyzést is. Mert hát, mind tudjuk, miről is szól a karácsony!
Oké, a megtisztulás, és a szeretet, egymás iránti törődés kimutatásának alkalma, meg minden. De azért mindenki örül az ajándékoknak, nem? Még a legönzetlenebb ember arcára is mosolyt lehet csalni egy szívből jövő ajándékkal.
Persze nem szó szerint, mert a szívből mit tudnának ajándékozni, pár csepp vért egy gyönyörű kis kapszulába, hogy utána megdögöljön?
És hát, egy könyv is lehet szívből jövő. Akár megrendelik, - mosolyogva kattintanak rá a "Kosárba!" gombra, tudván, hogy ennek valaki nagyon fog örülni, - akár a könyvesboltban helyben megvásárolják... Mind-mind szeretetteljes gesztus. Ha úgy vesszük.
Vaagy, csak egyszerűen mentséget próbálok találni, amiért egyszerűen egy könyvlistát nyomtam a szüleim kezébe, hogy "Ezeknek én hihetetlenül örülnék, meg minden..." elmondással. Minden a felfogás kérdése.
Tehát, itt a karácsony a küszöbön, már mindenki azt várja, és aki nem várja azt, valamilyen módon ő is várja : hogy legyen túl ezen a nagy cécón minél hamarabb.
A tárcák fogyókúrájáról is szól részint ez az egész ünnepség, de ha jó célokra (nevezzük meg, könyvekre) fordítjuk ezt az egészet, máris kellemesebben hangzik.
Szóval, ki mit tervez karácsonyra? Esetleg egy diszkrét "Én ennek nagyon örülnék..." ? Vagy egy körlevél a család azon tagjainak, akiktől biztosra számíthattok ajándékra?
Vagy még egyáltalán nincs ötlet? Ez is megeshet. Én személy szerinte egy nagyon, de nagyon döntésképtelen típus vagyok. Ez is az órák számát növeli, amit egy könyvesboltban néha eltöltök. Látni kéne azt a szenvedést! Egy, egyetlen egy könyvet kell választanom (általában) olyankor, és az egyszerűen gyötrelmes, másként nem tudom leírni. Na mindegy, vissza a karácsonyi könyvlistára.
Szóval, gondoltam, összegyűjtök néhány akciót, és azokban szereplő érdemesebb könyveket, mert azért na, annyira mégsem kell túlterhelni a szeretteink költségvetéseit. :)
Ezen kívül még megosztanám az olvasókkal a személyes karácsonyi listámat, továbbá természetesen bloggerina társamtól, Zoey-tól is kikérem a véleményét, ő sem maradhat ki!
Szerintem kezdjünk is neki.


  • Libri 
Nem tudom, ki hogy van vele, de én ezt a könyváruházat látogatom a legtöbbször, szorosan az Alexandrával holtversenyben. (Jó, persze, ebben benne van a kényelem szempontja is, hisz ez van a legközelebb, meg itt van törzsvásárlói kártyám...) Rengeteg jó akció van, ha az ember szemfüles, rengeteg hihetetlen dologra tehet szert. Ez számomra Erin Morgernstern Éjszakai Cirkusza (katt a címre, és elolvashatod róla a kritikát!) volt. Az eredeti, kb. 4000 Ft-os árán szerintem sosem vettem volna meg, ugyanis az már két könyv ára, inkább veszek két könyvet azon. Na de amikor fele áron megláttam online a libri oldalán... Hú, azonnal lecsaptam rá. És nem bántam meg. Keményborítós, gyönyörű szép, és még imádtam is magát a könyvet, a történetet! 
Na de, az akcióról. A drága libri karácsonykor egy plusz könyvvel ajándékoz meg minket, ha két könyvet (persze nem akármilyent, csak ha az szerepel az akcióban) veszünk. Igen, attól még két könyvet meg kell venni, de cserébe kapunk egy harmadikat. Ez amolyan jó is, és rossz is egyben. 
Az akció elméletileg október 30.-ig tart! (bár január 31.-ét ír, de azért jobb elővigyázatosnak lenni, hogy ne 30.-án derüljön ki az akció vége.)

- Amit én (kiemelten) ajánlok:

Még nem olvastam, de már ezer éve kerülgetem, egyszerűen imádom a borítóját, és a történet is megfogott, szóval nagyon határozottan fent van a könyvlistámon, bár nem a karácsonyin. 

(Ez csak online elérhető az akcióban, tehát megrendelés esetén!)Erin Mccahan: Szerelem és más fura szavak
Attól, hogy hát... elég különleges a borító, engem még nagyon érdekel ez a könyv. Tiniknek ajánlottabb, és beleolvasván úgy éreztem, ezt nekem egyszer muszáj elolvasnom. És olyan vastag, és élőben egyszerűen gyönyörű! Szívem szakadt meg, hogy végül nem ezt vettem meg.
De vigyázat, ez a könyv már csak 30.-ig szerepel az akcióban!Nicolas Barreau : A nő mosolya
Hm, igazából nagyon érdekesnek találom ezt a könyvet, és kíváncsivá tett. Alapból, ami megfogott, az a hihetetlen gyönyörű borítója volt! És Franciaország! És egy kis francia könyvesboltocska! De amúgy szintén nem olvastam, csak forgatgattam a kezemben, de kicsit utánanéztem, és elég jókat hallottam róla, szóval felkerült ide.
(Ez csak online elérhető az akcióban, tehát megrendelés esetén!)
De vigyázat, ez a könyv már csak 30.-ig szerepel az akcióban!

Oravecz Nóra: Összekötve
Niki barátnőm olvasta, és neki tetszett. Igazán erről semmit nem tudok mondani, csak ajánlanám annak, aki kedveli ezt a témát. Ja, meg aki szeret olyan könyveket olvasni, amely magyarországon játszódik. (?)
De vigyázat, ez a könyv már csak 30.-ig szerepel az akcióban!


Oravecz Nóra: Az igazi kötelék 
Itt a második része, ugyanis ez is szerepel az akcióban, mert ha már egyszer most jelent meg végre, okozzunk örömöt a gyereknek, tessék a kari fa alá!
De vigyázat, ez a könyv már csak 30.-ig szerepel az akcióban!És aztán, ott van még a Maxim kiadó ajánlata is. Ez külön áll a fentebbitől, itt csakis a Maxim könyvkiadó példányaiból vehetsz meg hármat úgy, hogy egyet pluszba kapsz. Ezt saját felfedezésre ajánlom, az első mondatra kattintva megtekinthető az akcióban szereplő könyvek teljes listája!

- Ezen kívül még van egy bizonyos 999 Ft-os akció is. (Katt az első mondatra az akcióban szereplő könyvek teljes listájáért!) Ebből csak két könyvet emelnék ki:

Isaac Marion: Eleven testek

Zombis könyv, egyszerűen brutális! Csak erős idegzetűeknek ajánlanám. A filmváltozata a könyvhöz viszonyítva egy 6 éven aluliak számára ajánlott mesével ér fel, nagyjából. De aki szereti ezt a véres-agyfalós-halottakkal teli sztorikat, egy szerelmi szállal megspékelve, és bírja is a gyomra/agya, azoknak mindenképp ajánlott! Én imádtam. 999 Ft-ért, uramatyám! Majdnem ott sírtam el magam a könyvesboltban, amikor megláttam hogy ennyiért adják. De mint említettem, nem venni voltam, hanem kivenni könyveket, előrendelt könyveket. Jó, az is vásárlás, de részletkérdés.


Erin Morgenstern - Éjszakai Cirkusz

És a másik örömhír, az az gyerekek, hogy most ti is megvehetitek nagyjából fele áron ezt a gyönyörű, kemény borítós, csodálatos, elvarázsló történettel rendelkező könyvet nagyjából a fele árán, 2000 Ft-ért! Az ajánlómba leírtam minden csodálatomat.
És szerintem a libriben minden említésre méltó könyvet megemlítettem. Ha valamit kihagytam volna, az a figyelmetlenségemnek köszönhető valószínűleg.


  • Alexandra


Bevallom, az Alexandra Könyvesbolt akciójáról nem sokat tudok, de náluk is ez a kettőt fizet hármat vihet él. Azt sajnos nem tudom megmondani, hogy ez csak online érvényes-e, vagy helyben a könyvesboltban is fel lehet használni, abból a hibámból kifolyólag, hogy ezer éve nem jártam Alexandrába! Uupsz.
De azért szétnéztem a honlapon, és itt is vannak ám nagyon érdemes ajánlatok, amikről pár szót szólnék, még úgyis, hogy legtöbbjüket nem olvastam. Itt is, ha jól informálódtam október 30.-ig tart a kedvezmény!Helen Fielding : Bridget Jones naplója 1.
Helen Fielding : Bridget Jones naplója 2. 
Helen Fielding : Bridget Jones naplója  3.

Az első két kötet szerepel csak a 2+1 akcióban, de a harmadikat is szépen leárazták, méghozzá 40%-al, tehát a kemény kötéses, hatalmas, vaskos könyv most már elérhető földi áron is. Ez a sorozat inkább felnőtt témát érint, ugyanis az évek során az első kötettől a harmadikig számítva a főhősnő felnő, megöregszik, ha használhatok ilyen csúnya szót. Erről a sorozatról nem sokat hallottam, ám mostanában nagyon felkapott.

Veronica Rossi: Végtelen ég alatt

Erről talán Zoey tudna órákat rengeni, ugyanis ő olvasta,- és imádta!


Meg Rosoff : Majd újra lesz nyár

Engem érdekelne, csak hát nem kaptam még biztos támpontot, hogy jó könyv-e, vagy végülis rossz könyv. Egyszerűen Zoey óva intett az elolvasásától, azt hiszem talán azért, mert ez nekem túl depressziós? Hát, meglehet, mert a témája eléggé úgy hangzik...


Marissa Meyer: Cinder

Sokan hallhattatok erről a könyvről, manapság elég felkapott lett hazánkban, és most a drága Alexandra könyvesbolt bevette az akcióba. Kemény kötéses, kívülről gyönyörű(még ha nekem nem is szimpatikus az a piros magassarkú) belülről, a tartalmát illetően nem igazán tudom. Sokan szeretik. Tehát csak jó könyv?
Lauren deStefano: Hervadás
Tratratratra tra tra traaa! És a főatrakció, a Hervadáááás!!!
Hogy megörültem, mikor megpillantottam ezt is az akcióban! :) Egyszerűen imádtam ezt a könyvet, a borítója is gyönyörű, és maga a disztópikus trilógia első kötete is az volt.
Az egyetlen, és legfőbb probléma az, hogy nem MÉLTÓZTATJÁK magyarul kiadni a második részét. Hát kérem szépen, mi ez?! Lustaság tán?
Szóval, néhányaknak talán azért nem tetszhet, mert ezer évet kell várhatólag várni a a második kötetére, a Lázra. De attól még egyszerűen kihagyhatatlan mű! Csodálatos, és nincs is olyan súlyos függővége, elmondhatom, hogy ki lehet bírni.

Voltak, amiket kihagytam, de azokat meg tudjátok tekinteni, ha átbogarásszátok az akcióban szereplő könyvek listáját!. ;)

- Az Alexandránál megemlíteném, hogy akik Stephen King rajongók (nem igazán egy gyerek téma, ezt még én is tudom, bár eddig csak hallottam róla, meg beleolvastam egy művébe) azok jól járnak az akciókkal, mert rengeteg kötetét hihetetlenül jó áron be lehet szerezni itt.


  • Móra Könyvkiadó


Itt Marni Bates összes könyve, és Az ég a földig ér c. regény szerepel az akcióban. (katt, hogy megnézhesd!) Csak december elsején kezdődik ez az egész, - 35%-os leárazással lehet megvenni a felsorolt könyveket. Itt nincs olyan, hogy kiemelt ajánlatom, - egyszerűen mindegyik megéri! Imádtam az összeseket, ha valaki valami szórakoztató, vicces, és szerelmes könyvre vágyik, nem egy világmegváltó témájúra, akkor magabiztosan tudom a LOL-sorozatot ajánlani!:)

Egyelőre ennyi lenne, ma még csak az akciókat raktam fel, de következő alkalommal már jövök a karácsonyi könyvlistákra való ajánlóval, - ki mit ajánl. Ezt a bejegyzést persze még frissíteni fogom, ha úgy adódik, ugyanis amolyan utolsó pillanatban összedobott (az akciók okt. 30.-ig tartanak mindenhol sajnos) bejegyzés volt. Gondoltam, ilyen sorozat-szerűen lehetnének felépítve ezek a karácsonyi témával kapcsolatos dolgok. Ha már kritikát írni lusták vagyunk... (Annyit viszont elárulok, hogy közbe valamikor hamarosan várható Marni Bates legújabb könyvéről egy kritika. Egyszerűen imádtam!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése