Könyvek csatája

Lesd meg a csatát, hogy megtudhasd a végén, melyik könyv 2014 legjobbja! - Könyvek csatája
Értesülni akarsz a legfrissebbekről a csatával kapcsolatban? Nézd a külön erre készített oldalt! - Könyvek csatája - Frissek

2013. november 27., szerda

Nathalie Someres: Lányok regénye

Szerző: Nathalie Somers
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2012
Fordította: Burján Monika
Oldalszám (a Köszönetnyilvánítás nélkül): 331
Sorozat: Lányok regénye
A mű eredeti címe: Le roman des filles
Fülszöveg:
Ez a nyár bizony rosszul végződik Lilynek, Maëlle-nek és Chiarának!
A három barátnőt a szüleik büntetésből egy időre eltiltják a mobiltelefontól és az MSN-től, ráadásul kiderül, hogy ősztől nem ugyanabba az osztályba fognak járni. Ennek ellenére az új tanév és a gimnázium számos meglepetést tartogat számukra, kezdve azzal, hogy felbukkan a környezetükben a szép és titokzatos, ám nem mindenki számára rokonszenves Mélisande. 

Humorral teli üde történet négy különböző karakterű francia tinilány mindennapjairól, örömeiről, gondjairól, vágyairól, titkairól.Sok fejtörést okoz nekem és okozott nekem ez a könyv, mert

  1. eléggé régen olvastam
  2. semmire sem emlékszem belőle, de arra igen, hogy eléggé bonyolult és néha zavaros
Valahányszor belekezdtem egy új fejezetbe, alig tudtam, hogy miről van szó, de egy idő után beleszokik az ember.
A szereplőket nem igazán ismertük meg, ezért nem tudtam átérezni a könyvet, a legelevenebb szereplők pedig Maelle és Maxime voltak. És ők nagyon cuki páros. <3
Ha francia vagy, feltétlenül olvasd el ezt a könyvet, mert ilyet is csak egy francia tud megírni (dráma, dráma, dráma)!

Ha magyar vagy, csak depizős időszakban olvasd el ezt a könyvet, mert nem akarom, hogy lerontsa a kedvedet egy szép, napsütéses délutánon (izgalom, dráma, dráma, depi, sírás)!
Társaságot ne keress, ételnek pedig egy kis bolondgombát javasolnék, mert ebben a történetben tényleg mindenki full dilis!

De ezt mind félretéve... a könyv egész elfogadható. A zsarnok-királynőt kicsinálnád, leállítanád ezeket a fiatal tiniket, hogy ne zúgjanak bele 20 éves egyetemistákba és kicsit helyretennéd őket, hogy ne csak az SMS-ek és a pasik körül forogjon már az életük. De tényleg... meg lehet szeretni ezt a történetet. Már, ha te is francia vagy, de ez az én ízlésvilágomnak nem felelt meg. Tényleg csak ennyi.

Lehet, hogy azért nem tetszett, mert a szereplők tényleg annyira mások voltak és a nagy kavar miatt, nem ismerhettük meg őket annyira, de, mint mindig, remélem, hogy a második kötetben jobban megismerhetjük őket, de ha nem így alakulna, akkor is még mindig ott van rá négy kötetnyi lehetőség, mivel a sorozat HAT kötetes. FAN-TASZ-TI-KUS, ugye? Az.
Borító: újra egy eredeti. Most rá vannak erre kattanva. De nem véletlenül!
Kedvenc karakter: Maelle, vagy hogy kell írni, Maxime
Legutáltabb karakter: az összes többi :D :P
Amit imádtam: Maxime. Mindig, mindenhol.
Amit utáltam: a zsarolás
Érzéki mérce:  néhány csók és pár idegőrlő pillanat, de semmi több
Értékelés:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése