Könyvek csatája

Lesd meg a csatát, hogy megtudhasd a végén, melyik könyv 2014 legjobbja! - Könyvek csatája
Értesülni akarsz a legfrissebbekről a csatával kapcsolatban? Nézd a külön erre készített oldalt! - Könyvek csatája - Frissek

2015. április 26., vasárnap

Könyvfeszten jártunk - Maros Edit, Kalapos Éva dedikálás, és a könyvek.

Hahó, Kihalt Olvasók!

Bizony, mi még élünk.  Jól elhanyagoltuk a blogot, viszont ez valószínűleg nyáron megváltozik. :) (Vagy nem?!) Majd meglátjuk. :D
Addig is, ma végre mi is kijutottunk a 22.Könyvfesztiválra. Őszinte résztvétem azoknak, akik nem tudtak eljutni. :( Na de talán majd máskor... Vagy a környező városi könyves eseményekre... :) Például Győrben szokott azt hiszem lenni, meg még néhány helyen. Legyetek szemfülesek, vagy iratkozzatok fel a moly.hu-ra, ott mindig kapunk e-mailt a rendezvényekről. ^^
Másként nem tudom leírni, mint a KÖNYVMENYORSZÁG! Könyvek, könyvek mindenhol - még meg sem jelentek is!!! Wáááá, egyszerűen oda-vissza voltunk tőle.
Nem titok, hogy hatalmas Mercy Falls farkadai treilógia-fan, illetve Maggie Stiefvater rajongó vagyok (Khm...) így amikor megtudtam, (egy képből) hogy a Sinnert nyerhették meg a Vörös Pöttyös találkozón még szombaton, teljesen kikészültem. Abban a hitben voltam, hogy csak a találkozón lehetett megszerezni.
Elkezdtem megírni a szövegemet, sírással-bőgéssel körítve, amivel majd ráveszem az eladókat, hogy megszerezhessek egy Sinner példányt.
Aztán amikor megláttam a Könyvfeszten, hogy meg lehet venni, na és amikor MEGVETTEM... Az valami mennyei volt! Majdnem elájultam a boldogságtól.
Na igen, ilyen egy Maggie Stiefvater - Mercy Falls triógia rajongó :D
A Hüvösvölgyi suli 6. nem volt kétséges, hogy a kezem közé kerül - eleve érte mentünk el, meg főleg a Maros Edit dedikálásért. Miatta voltunk képesek ennyit várni... :) És nem bántuk meg! Na de majd erről később.
A Mara Dyer eszmélése egyszerűen.. hát vonzott. Muszáj volt megvennem, meg milyen menő már, hogy még megjelenés előtt szereztem meg. :3 ♥
Ohh, és képzeljétek!!! Nem gondoltam volna, de a Vörös Pöttyösök számozottak voltak! Ez a két első számozott VP könyvem. ^^ A Sinner 58.-ik, a Mara Dyer 78.-ik ~ És a könyvmolyképző, még ezeken is felül (számozás, 20% + egyszeri 500Ft (belépő ajándék diákoknak)) még ilyen kis aranyos könyvjelzőket is adott, mint jobb oldalt látható. --->
És a Könyvmolyképző standnál még ki is élhettem a Maggie Stiefvater-fanságomat egy ártatlan lányon, aki kezébe merészelte venni a Sinnert xD "Nagyon jó könyv! Mindenképp olvasd el a sorozatot is!"
De amúgy itt senki nem nézett meg emiatt, meg a lány is csak annyit reagált rá, hogy akkor lehet, hogy elfogja olvasni.
Na ezért szeretem a könyves rendezvényeket! Jól el lehet beszélgetni, és még furának se tartanak. :) (egyébként a lányon túl még egy Libri eladó hölgynek is eldicsekedtem a Sinnerrel, rajtuk, és természetesen Zoey barátosnémon kívül több áldozata nem volt rajongásomnak.)
Aztán Gayle Forman Itt voltam-ja... Számomra nem volt kérdés, hogy megveszem. Van egy megérzésem. Vakon vettem meg, direkt semmit nem olvastam el a címén és az íróján kívül. Se kritikát, se fülszöveget, se semmit. Majd kiderül, bejön-e a megérzésem.
Hazudósok... Nem lehetett otthagyni!
Főleg a könyvjelző miatt. Könyvjelzőt nagyon akartam szerezni. (a többit csak úgy el lehetett a Gabótól vinni, de Hazudósos könyvjelzőt csak a könyvhöz adtak :( ) Meg ez a gyönyörű borító! Esküszöm, élőben még szebb, mint képen!
És végére is értünk a beszerzéseimnek. Visszafogtam magam, a Beautiful Redemtiont otthagytam, pedig még épp megtudtam volna venni., (hogy aztán konkrétan üres pénztárcával távozzak :D) De valahogy... Áh, nem tudom. Most így visszagondolva, meg kellett volna vennem. De valahogy akkor nem éreztem jó ötletnek.
És most jöjjenek a dedikálások!
Szóval, eredetileg Maros Edit miatt jöttünk ma, vasárnap. Kettőtől dedikált, és mi épp elkaptuk még. Annyira aranyos volt! Megint kaptunk katica bogarat! És képzeljétek, most még beszélgettünk is vele egy csomót, vagy 10-15 percet, az ölelés (hát csak meg kell köszönni, hogy fáradhatatlanul ír könyvet, amellett hogy még a télen megszületett a harmadik kisbabája is!) mellett. Annyira aranyos volt, és kedves! Továbbá egy kicsit beszélgettünk az elkövetkezendő dolgokról, hogy mi is lesz a HVS 6. után. Maradjon titok, hogy miről kérte ki a véleményünket, de annyit elárulok, hogy lesz hetedik rész! :))
Aztán Kalapos Éva, akivel először találkoztunk (Maros Edittel még a tavaji Könyvhéten volt szerencsénk)... Hát vele is hihetetlenül jó volt beszélgetni! Ott mindenfélékről dumáltunk(jóóó hosszan, és természetesen meg is ölelgettük!) és kértem vagy 4 aláírást, magamon kívül. Kicsit sajnáltam szegénykét, na de, jó szívű vagyok, a barátaimnak is jusson a jóból, akik nem tudtak eljönni! Meg Kittynek, aki nem hozta el a D.A.C kötetét, ugyanis nem volt biztos, hogy itt maradunk Éváig. A Manó könyvek standjánál egy kis újságban pedig mit ntaláltunk, mit nem...? D.A.C 4 borító, és a címe! És ráadásnak még egy részlet is a könyvből. Ezeket a hivatolos oldal majd úgyis mind közöl, így nem teszem ki, csak egy fontos részletet:

"Az Ünnepi Könyvhétre jelenik meg Kalapos Éva regényének negyedik része, tehát már nem kell sokat várniuk a rajongóknak."

A Könyvhét június. 04.-én lesz, tehát alig két hónapot kell már csak várnunk a megjelenésig, és megtudhatjuk, Flóra kinek az arcát látta a képernyőn, na és persze, hogy mi lesz Gerivel, meg a Danival való kapcsolatával... Zsani, Ági, és Ákos, és Ginny... újra olvashatjuk őket. :3

Egyébként mindkét írónő biztosított arról, hogy a "következő alkalom", amikor találkozunk, az a Könyvhét lesz!!! (:

És ha már Manó könyveknél tartunk, ez nálam nem aktuális, de a Joss Striling Lélektársag c. trilógia rajongóinál igen: ebben a kis újságban még az is benne volt, hogy a "Misty Falls - M" c. kiegészítő novella (?Nem igazán tudom, javítsatok ki, ha nem.) megjelenése szeptemberre várható. :) Itt egy kis levélke is volt az írónőtől, aminek csak az első sorát írnám le, a többit szerintem megtaláljátok.

"Fogadjátok szeretettek a második Savant-sorozatom első részét. Ismerkedjetek meg Mistyvel, Angellel és Summerrel, a három savant lánnyal, akiknek különös adottságuk van a bajba kerülésre." - Joss

Hm, aztán... Ja igen, Böszörményi Gyulától is szereztem egy aláírást, apukámnak címezve, mivel úgy emlékeztem, rajongója, (de kiderült, hogy összetévesztettem egy másik íróval, apa őt nem is ismerte :c) Na de sebaj, a Leányrablás Budapesten már nagyon érdekel, előbb-utóbb lesz rá lehetőség, hogy az aláírását beragasszam. :)) Apukám nevével xD

Továbbá még a LOL-könyvek szerkesztőjével is találkozhattunk, aki egy nagyon jó barátnőnk, és levelezésben ismertük meg. :) Tija, nagyon köszönöm, hogy beszélgethettünk! :) És az aranyos, saját készítésű LOL könyvjelzőt is :) Na meg persze az Ég a földig ér-t főleg! *---*

Hihetetlenül jól éreztük magunkat. Lola voltam, de majd Zoe szerzeményeit, és rövid beszámolóját is olvashatjátok lentebb! ~ (holnap, vagy holnap után kiegészítjük a bejegyzést)
Most megyek, mert egyszerűen hivogat a Sinner drágám, azon belűl is Cole St. Clair. ♥


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése