Könyvek csatája

Lesd meg a csatát, hogy megtudhasd a végén, melyik könyv 2014 legjobbja! - Könyvek csatája
Értesülni akarsz a legfrissebbekről a csatával kapcsolatban? Nézd a külön erre készített oldalt! - Könyvek csatája - Frissek

2014. február 6., csütörtök

Colleen Houck: A tigris küldetése

Szerző: Colleen Houck
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2013
Fordította: Pásztor Judit
Oldalszám (a Köszönetnyilvánítás nélkül): 619
Sorozat: A tigris átka
A mű eredeti címe: Tiger's Quest

Fülszöveg:

Csupa halálos veszedelem, mágikus álom és szívbéli választás. A trió még egy lépéssel közelebb jut az átok megtöréséhet, amely hármójukat összeköti.

Hazatérve Oregonba Kelsey megpróbálja újra összeszedni széthullott élete darabjait, és elfojtani Ren iránti érzelmeit. Ám a veszély ott leselkedik a sarkon túl, arra kényszerítve a lányt, hogy visszatérjen Indiába, ahol útra kel, hogy teljesítse  a második küldetést - ezúttal Ren "fekete" öccsével, Kishannal a rosszfiúval, akit szintén súlyt a tigris átok.





Mások véleménye :
,, ...édes,románc és szívdobogtató kaland. Azon vettem észre magam, hogy ujjongok, kesergek és a körmöm rágom - mindezt néhány oldalon belül. Röviden, A tigris átka mágikus! "
Becca Fitzpatrick, New York Times besteller szerző, a Csitt,csitt írója

,,India egzotikus, gazdag kultúrájába, történelmébe, mitológiájába és képi világába ágyazva az elragadóan romantikus jelenetek még különlegesebbé válnak. A könyv épp annyira érzelnmes, mint amennyire kalandos."
evesfangarden.com

Második rész, második testvért csábítja el az a kis.. khm, Kelsey.
Nem tudom, végülis ebben a részben voltak olyan jelenetek, helyzetek, amikor még kedveltem is. Na de az, hogy egyszerre három sráccal randizgat, csak hogy ó, elfelejtsem az én fehér tigrisemet, aki elől Ő szökött el.. Na ez felvitte a pumpát az agyamban. De nyugalom, aztán "döntött" amikor Ren is a képbe került.. (na vajon hogy?) Mindegy is, a lényegre törve : a második küldetést hajtják végre, ezuttal nem Ren-el, hanem Kishannal, ugyanis Lokesh, a főgonosz belekavart, és foglyul ejtette Ren-t, aki csupán meg akarta védeni öccsét és Kelsey-t. Hát igen, így van ez a hősökkel.. Na de. Kelsey meg Kishan tök jól elvannak, átélik az életveszélyes próbákat, amiket Mr.Kadam fordításának segítségével, - legelső küldetésükön szerzett ősi kődarabokra írt cuccosokon leírták a küldetéseket - már előre tudták, hogy kb. mire számíthatnak. Sok nehézséggel kellett megküzdeniük, mind kettőjüket érte fizikai bántódás, de ez inkább Kelsey esetében volt gond, ugyanis Kishan sebei gyorsabban gyógyultak a tigris átka miatt. Ez az egész egyébként Tibet-ben játszódik, ha jól vettem ki, és még a Dalai lámával is beszéltek főhőseink. A kapu, amin beléptek a helyre, ahol a küldetésüket végezték majd, pedig a Mount Everesten van. Természetesen Indiával is találkozunk, meg Oregonban olvashatunk öt hét boldogsággal teli romantikus napot, amikor is Ren Kelsey után jön, és  a szomszédja lesz..
Szóval! A küldetéseket és a megmérettetéseket túlélték, kiálták, és elértek az Éden Kertbe! Az a hely egyszerűen gyönyörű. Noé bárkája, - a történet szerint - itt ért földet, és az állatok itt szálltak le és szóródtak szét. De néhány állat ezt a helyet választotta otthonául, és különös mód itt még az oroszlánok is növényevők. Szent a béke, senki nem bánt senkit, és a kis szilvánok ( erdei emberek, - nimfák ) és tündérek is békében élnek, finomabbnál finomabb kajákat zabálnak, és várják Kelsey-ket.. Amikor találkoznak az első ilyen kis lénnyel, ő oda vezeti a falujukba, ahol mint Kelsey-t mint Kishant kezelésbe veszik, gyönyörű tündér varrta ruhákba öltöztetik őket megvendégelik.. Aztán még az Álmok Ligetébe is elvezetik őket, hogy ott megálmodják a gondjaikra a választ. A lényeg, hogy megszerezték a második ajándékot is : a Mennyei Szövetet, ami bármilyen ruhává, sátorrá, és a többi szövetből készült anyaggá tud átalakulni.
Most, hogy jobban bele láthattunk a dolgokba, merem ajánlani ezt a könyvet bárkinek, aki egy kis izgalmas olvasmányra vágyik, mely szerelemmel és misztikus lényekkel- helyekkel van megfűszerezve.



Borító: fuu.. jó, inkább rövidere veszem : nem tetszik, lehetett volna jobb is, mint például az angol (<--) borítója.
Kedvenc karakter: hm.. Kishan és Ren
Legutáltabb karakter: Lokesh
Amit imádtam: az a jelenet, amikor az Éden Kertben voltak, - Kelsey és Kishan - az a hely egyszerűen gyönyörű lehet!
Amit utáltam: Lokesh miatt minden összegubancolódott, Ren sem a régi, nagyon nem az, Kelsey, aki amúgy sem egy magabiztos emberke, újra összeomlott..
Érzéki mérce: pár csók, szenvedés a szerelem miatt.
Értékelés: ez a rész nagyon jó volt, sokat javult, de még mindig csak..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése