Könyvek csatája

Lesd meg a csatát, hogy megtudhasd a végén, melyik könyv 2014 legjobbja! - Könyvek csatája
Értesülni akarsz a legfrissebbekről a csatával kapcsolatban? Nézd a külön erre készített oldalt! - Könyvek csatája - Frissek

2014. július 21., hétfő

Jennifer Bosworth: Villámtól sújtva

Szerző: Jennifer Bosworth
Kiadó: Könyvmolyképző kiadó
Kiadás éve: 2013
Fordította: Acsai Roland
Oldalszám (a Köszönetnyilvánítás nélkül): 365
Sorozat: Struck
A mű eredeti címe: Struck
Fülszöveg: 
Mia Price villámfüggő. Számos villámcsapást túlélt már, de folyamatos vágyával, hogy részesedjen a vihar energiájából, veszélybe sodorja önmagát, és a körülötte élőket.
Los Angeles azon ritka helyek egyike, ahol Mia biztonságban érezheti magát függőségétől, hiszen csak elvétve csap villám a városra. De amikor a várost lerombolja egy földrengés, Mia mennyországa egy csapásra a veszélyek és a káosz aknamezejévé változik. A hajdani tengerparton áthatolhatatlan sátortáborok nőnek. Az összeomlott belváros senkiföldje lesz, ahol éjszakánként egy „kószáló” buli hol az egyik, hol a másik elhagyatott épületet „bérli ki” magának. A bulizókat egy megmagyarázhatatlan erő vonzza pusztulás színhelyére. A katasztrófa után megerősödik két szekta, melyek szemben állnak egymással. De mindkét szekta végítéletről szóló próféciájában Mia Price játssza a főszerepet. Biztosak benne, hogy Mia Price kapcsolatban áll a földrengést kiváltó elektromos viharral, és a közeledő, sokkal pusztítóbb égszakadással-földindulással.
Mia Price szeretne megbízni a titokzatos és vonzó Jeremyben, amikor az megígéri, hogy vigyáz rá, de attól tart, a srác nem az, akinek mondja magát. A szenvedély és az energia, ami egymáshoz vonzza őket, a végüket jelentheti. Amikor eljön a végzetes vihar, Miának mindent kockára kell tennie. Szörnyű erejét szabadon engedi, hogy megmentse szeretteit, vagy elveszítsem mindent.
EZEN a linken megnézheted a könyv trailerjét ~
EZEN a linken beleolvashatsz a könyvbe ~

Jennifer Bosworth
"Filmszerű! A Villától sújtva szinte már nem is regény, hanem egy HATALMAS, SÖTÉT, ELEKTROMOS VIHAR!"
- Jay Asher, a Tizenhárom okom volt című New York Times bestseller írója

1.

Ó, Istenem, gondoltam. Az én hibám. Tényleg az én hibám.
Az én hibám, hogy anya ilyen lassan gyógyult.
Az én hibám, hogy a Próféta imádója lett.

2.

- Látod, ez történik, ha egy vakra bízod a ruhaválasztást.

Egy földrengéstől lepusztult Los Angelesben járunk, ahol ép elméjű ember nem maradt.
Mia Priceba már sokszor csapott villám. Amikor az ominózus földrengés következett, hatalmas vihar kísérte, és Mia késztetést érzett arra, hogy egy kocsival bemenjen a városba, és a villám alá vesse magát, de ezt szerencséjére kihagyta. Azonban az anyja nem járt ekkora szerencsével - sok sérülést szenvedett, de a legnagyobb a lelkében keletkezett (erről  a könyv egyik jelenetében széleskörűbben is olvashatunk).
Mia anyja, új vallásban hisz, ami nem más, mint a Próféta. Ő volt az, aki pár perccel a Nagy Földrengés előtt bejelentette, hogy ez el fog jönni, most pedig Isten második, véges csapását hirdeti, amivel véget vet majd a Földön való életnek.

Mia fél önmagától, vagyis attól, amit korábban művelt. Emiatt az anyja is fél tőle, és kicsit az öccse is. Az eseményektől megrendülve indulnak első iskolai napjukra, ahol már rögtön belekerülünk az fő eseményekbe. Mia egy nagyon ambíciózus ember (MI A LÓSZART JELENT EZ?!), szóval... törtető. Minden célja, hogy az anyját kihozza ebből a beteg állapotból, hogy segítse az egész családját, és túléljenek minden problémát, valamint, hogy megőrizze sötét titkát; egész testét vörös vonalak fedik át. Tulajdonképpen az egész könyv arról szól, hogy akkor most neki mit kéne csinálnia, mert a sorsa a Toronyhoz vezet, de ez vajon jó dolog? És melyik vallásban kéne hinnie? Egyáltalán, hinnie kéne? Vagy ő mindenkinek csak egy teszt, aki majd a végső időkben feláldozza magát? Mindenkinek?

Mia anyja egy eléggé rossz ember lenne, ha nem élte volna meg azokat, amiket. Eléggé az az utálós kategória, amiatt, amilyen a kapcsolata a főszereplővel, de valahogy ez egy olyan elnézendő dolog neki, csak mert, olyan, amilyen. Őrült.

Parker... hát, hogy is mondjam... ő olyan jó gyerek... LENNE, HA NEM TENNE MINDIG KERESZTBE MIÁNAK. Ilyen idegesítő, ilyen kelletlen, ilyen felesleges, ilyen szerencsétlen szereplővel, mint Parker még ÉLETEMBEN NEM TALÁLKOZTAM, és hát komolyan mondom, hogy bassza-meg, mert engem TÉNYLEG nagyon idegesített, hogy nem volt hajlandó Miára hallgatni, mikor szerencsétlen csak jót akart neki.

Jeremy... OMG! Ez a srác rejtélyes, szexi, cuki, SZEMÜVEGES, és még így is vonzó, fura, titokzatos, és nagyon... veszélyes. Annak ígérkezik amiatt, hogy szinte semmit sem mondd el magáról, de mégis miért mondana, hiszen Mia sem mesél magáról ódákat. Tulajdonképpen semmit sem mond el szegénynek. Semmit. Kölcsön a bizalmatlanság. Hm. Király.
Habár ez tök mindegy, Jeremy mindent tud róla. :D

Próféta, hát te bazd-meg. Róla nem bírok semmit mondani. Maximum annyit, hogy dögöljön meg.

Az első, és a második kötet között van egy 1.5-ös rész, aminek a címe Próféta, ennek a magyar kiadása még kérdéses, de reménykedem benne, mert érdekel, hogy EZT MÉGIS HOGYAN GONDOLTA!? A második résznek angolul pedig Aftershock a címe, amit én Utósokkra fordítottam le, mert csak, habár, habár, ha ragaszkodnak ahhoz, hogy a cím megmarad, és úgymond egy kis "fordítás" van ott (Struck - Villámtól sújtva), akkor... hát nem is tudom, hogy hogyan lenne. :D

Mia életébe az hozza be a bonyodalmakat, hogy folyamatosan kihúz egy bizonyos Torony nevű kártyát, ami döntésre készteti őt. Ezért hát, elhoztam a képet a Torony kártyáról!
Valamint, itt van azaz ominózus Torony is!

3.

- "Záróra uraim" - suttogtam. - Mi zár be?
- Ez egy idézet, egy versből - felelt Jeremy. - T.S. Eliot Átokföldje című költeményéből.
Akkor összeállt a kép.
Jeremy szemébe néztem.
- Ki kell jutnunk Los Angelesből!

"Záróra uraim!"
- EXTRA NOVELLA -
MELYET A KÖTETBEN SZEREPLŐ EGYIK VERS, MÁSIK FORDÍTÁSA IHLETETT.

~ EZEN a linken olvashatod el a novellát ~

Borító: eredeti, és fantasztikus, a másodikról sajnos még nincs semmi, ezért a Próféta külföldi borítóját láthatjátok oldalt!
Kedvenc karakter: Mia, JEREMY, Katrina, Parker (mi legyen veled, fiam?) 
Legutáltabb karakter: Apostolok, Próféta (khm... bocsánat, ez így nem fejezi ki, az iránta érzett utálatomat és undoromat), PRÓFÉTA, Katrina, Díler, Iris, Iván, Parker, RACHEL
Amit imádtam: Jeremy+Mia jelenetek, a látomásokat, az anyukája érzelmeit, a titokzatosságot, a még fel nem fedett rejtélyeket
Amit utáltam: HOGY A MÁSODIK RÉSZ CSAK 2016-BAN FOG MEGJELENNI KÜLFÖLDÖN!
Érzéki mérce: pár csók, ölelések, de a szívedig ér, és persze sex!
Értékelés: olvasd el, mert el kell, mert ezt meg kell élni, mert ezt mindenkinek tudnia kell!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése