Könyvek csatája

Lesd meg a csatát, hogy megtudhasd a végén, melyik könyv 2014 legjobbja! - Könyvek csatája
Értesülni akarsz a legfrissebbekről a csatával kapcsolatban? Nézd a külön erre készített oldalt! - Könyvek csatája - Frissek

2014. január 17., péntek

Maggie Stiefvater - Linger

Szerző: Maggie Stiefvater
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2010
Fordította: Gazdag Tímea
Oldalszám (a Köszönetnyilvánítás nélkül): 360
Sorozat: Mercy Falls farkasai  - a Trilógia második része
A mű eredeti címe: Linger

Fülszöveg:
A szemük, emberi szem farkaskoponyában, a vízre emlékeztet: mint a víz tiszta kéksége, úgy tükrözi a tavaszi eget, az esőben habzó patak barnáját, a nyári tó zöldjét, amikor az algák virágozni kezdenek, a hótól elfojtott folyó szürkéjét.
Akkoriban csak Sam sárga szeme figyelt engem az eső áztatta nyírfák közül, de most az egész falka tekintetének súlya rám nehezedik.  
A tudott dolgok súlya és a kimondatlanoké.













Most, hogy már a második kötetnél járunk, gyengébbre veszem a spoiler radart, és mesélek egy kicsit. Aki még nem olvasta az első részét, - Shiver - annak ajánlom minél hamarabb, hogy vegye kezébe valamilyen úton-módon. Kihagyhatatlan, csodálatos mű. Na de vissza a második részhez!
Kezdetnek fontos az, hogy a Shiver végén sikerült Grace-nek emberré változtatnia, így megmenekült az örökké ( vagyis inkább 10-12 évig, mert addig élnek ) farkassá válástól. Azonban a dolgok itt még koránt sem oldódtak meg. Új, "kezdő" vérfarkasok kerülnek a falkába, kiket Beck, Sam gyámja harapott meg. És még ott van Olivia is, aki Grace egy barátnője volt, de Izabell bátyja, Jack őt is vérfarkassá tette.. Ez így már négy ember! Bővűlt a csapat. Izabellt, Grace egy kibírhatatlan, idegesítő, kis hercegnőnek tűnő osztálytársát ebben a részben kicsit másképp ismerhetjük meg. Például lehetőségünk van megkedvelni. És Cole St. Claire - ról még nem is beszéltem. A híres énekes sztárocska, aki a három tagú NARKOTIKA fiú bandában játszott, társaival együtt rejtélyesen eltűnt! Ő Sam után a kedvenc (srác) szereplőm. Tipikus rosszfiú imidzse van. Írtó helyes! Ráadásul egy zseni. Bár, egy tudós gyereke mi is lehetne..
Ő találta fel az ellenszert is, amivel a emberré lehet tenni a farkasokat. harminc-öt százalék esélye van az ellenszer sikerességének. Ha nem hat, meghalsz. De ha sikerül, ember maradhatsz.

" Egyszer volt, hol nem volt, még mielőtt összekötözött farkas lettem volna egy Tahoe
hátuljában, a Josephine Clubon is túl, még a NARKOTIKA előtt, volt
egy fiú, akit Cole St. Claire-nek hívtak, és bármit megtehetett. És ennek
a lehetőségnek a súlya olyan elviselhetetlen volt, hogy ő törte össze
magát, mielőtt másnak esélye lehetett volna. " - Cole


Shelby továbbra is részt vesz a történetben, csendes, farkas alakjában, nyugtalanítva tudatunkat, ugyanis meghatározhatatlanok a céljai, titokzatos.
Rachel, Grace legjobb barátnője, - aki nem mellesleg teljesen átlagos ember - nagy segítségül lesz neki, miután beavatják a dolgokba.  Főszereplőnk szülei ebben a részben kegyetlenebbek, vagy nem is tudom, szigorúbbak lesznek lányukkal, és nem akarják Sam közelébe engedni, amit viszont Grace-nek gyötrelmes lenne betartani.
Grace élete iszonyúan megváltozik, ezentúl nem csak egy átlagos ember lesz.. Vannak szép, és jó élmények, de olykor olyanok is, amelyeket legszívesebben kitörölne az emlékezetéből, ha tehetné.
Varázslatos, édes, romantikus, tökéletes fogalmazású ez a könyv. Kezd el olvasni, és hidd el, nem fogod tudni letenni.



Borító: mint az előzőt, ezt is imádom. :3 mondjuk vörös pöttyel az ,-i tetején még szebb-, bár az csak az elnyomtatott borítójúakon látható.
Kedvenc karakter: Sam (♥), Cole(♥), Grace
Legutáltabb karakter: Izabell apja, Tom Cullpeper
Amit imádtam: Sam versei, és a Grace iránti szerelme.. és természetesen Cole, ja, és hogy olyan szép zöld színnel nyomtatták ki, a sorokat! Nem csak a borító szines. 
Amit utáltam:  továbbra is Izabell apja, egyszerűen gyűlölöm őt, aki majd elolvassa a könyvet, megtudhatja miért..
Érzéki mérce: magas, határozottan magas; csókok, szerelem, várakozás, vágyak, félelem, halál...
Értékelés:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése